De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

The Time of Our Singing

Secundair en hoger onderwijs

The Time of Our Singing van de Belgische componist Kris Defoort werd na zijn creatie in 2021 op de International Opera Awards uitgeroepen tot “Best World Premiere” en keert nu terug naar de Munt. De opera is gebaseerd op het gelijknamige boek van Richard Powers. Alles begint bij het legendarische concert van de zwarte zangeres Marian Anderson aan de voet van het Lincoln Memorial in Washington. Daar ontmoeten David Strom, een geëmigreerde Duits-Joodse natuurkundige, en Delia Daley, een jonge zwarte Amerikaanse met een buitengewone stem, elkaar. Hun gedeelde liefde voor muziek leidt tot een prachtige romance en uiteindelijk een gezin met drie getalenteerde kinderen, elk met hun eigen muzikale roeping. In het tumultueuze naoorlogse Amerika, waar de Civil rights movement de strijd aangaat met diepgeworteld racisme, gaan ze elk hun eigen weg. Ze worden daarbij tegelijk verbonden en uit elkaar gespeeld door de kracht van de muziek. Zelden wist een hedendaagse opera zich zo te verankeren in het nu en toch zo veel universele thema’s aan te kaarten. 

In de week van 14 tot 18 oktober worden deze thema’s (familie, racisme, sociale rechtvaardigheid, de verbindende kracht van muziek) verkend tijdens de jongerenworkshops ‘Stem en Beweging’ en ‘Slam en Video’, als onderdeel van het Festival Raising Voices festival: The time of our singing

Praktische informatie:

Building Bridges-voorstelling van The Time of Our Singing

op Dinsdag 22 oktober 2024 om 14.00 uur

€ 15/plaats inclusief een inleiding van 1 uur en 40 minuten, op school of in de Munt

Een publieke avondvoorstelling op 24, 25, 29 en 31 oktober om 19.30 uur - € 25/plaats inclusief een inleiding van 1 uur en 40 minuten, op school of in de Munt.

Inschrijving

 

De volgende voorstellingen zijn toegankelijk tijdens het seizoen 2024-25.
Een nieuwsbrief zal u informeren over de geleidelijke opening van de reserveringen:

  • Siegfried – Richard Wagner
    September 2024
    Inschrijvingen geopend

  • Fanny and Alexander – Mikael Karlsson
    December 2024
    Inschrijvingen geopend

  • Götterdämmerung – Richard Wagner
    Februari 2025

  • I Grotteschi Deel 1 (Miro) – Claudio Monteverdi
    April 2025

  • I Grotteschi Deel 2 (Godo) – Claudio Monteverdi
    April 2025

  • Bovary – Harold Noben
    April 2025
    (Théâtre National)

  • Carmen – Georges Bizet
    Juni 2025