De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE
Themarondleiding

Inspiring Voices

Inleiding

Washington, April 1939. Nadat Marian Anderson wordt geweigerd om op te treden in de Constitution Hall omwille van haar huidskleur, zingt de gevierde contra-alt voor 75.000 mensen op de trappen van het Lincoln Memorial. Het concert gaat de kronieken in als een van de meest baanbrekende in de lange strijd voor gelijkheid in de klassieke muziekindustrie, en vormt 80 jaar later het startpunt voor een opera die dit thema niet uit de weg gaat: The Time of Our Singing.

Marian Anderson, in 1956 nog te gast in de Munt, was niet alleen. Van Robert McFerrin tot Whitney Houston, van Leontyne Price tot Nina Simone: de muziekgeschiedenis staat bol van zangers die hebben moeten vechten tegen racisme en discriminatie om hun unieke talent te kunnen etaleren. Hoe stond deze Golden Generation zelf tegenover zijn plek in de muziekwereld? Wie waren hun illustere voorgangers in de 18de en 19de eeuw? En op welke manier wisten zij de heersende barrières te doorbreken? Al struinend door de Muntschouwburg ontdek je de inspirerende verhalen achter deze persoonlijkheden en hoe ze met hun briljante stemmen het pad hebben geëffend voor een inclusievere en meer diverse operascene.

Data & tickets

19.10.2024 & 20.10.2024
10:00 & 12:00

Plaats

De Munt

Tarieven

Betaal wat je wil! De suggestieprijs voor dit event is €14. Kies gerust het tarief van €4 als dat beter binnen je huidige financiële situatie past. Kan je je een ticket van €18 veroorloven? Dan zorg jij er mee voor dat anderen minder kunnen betalen.

Duur

1:30

Taal

NL/FR/EN

Meer info

events@demunt.be

Raising Voices Festival

De kracht van muziek, diversiteit en heel veel ‘togetherness’: van 17 tot 22 oktober viert de Munt The Time of Our Singing met een weekend vol concerten, performances, lezingen, workshops, rondleidingen en events in hartje Brussel.

ONTDEK HET PROGRAMMA
Data & tickets

Data & Tickets