De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE
Literaire ontmoeting

Sholeh Rezazadeh
& Ish Ait Hamou
Meervoudige identiteiten

Inleiding

“Once again the state put ‘colored’ on Joey’s birth certificate. How about ‘mixed’ this time? But ‘mixed’ isn’t a category.”
The Time of Our Singing

In The Time of Our Singing zorgt het multi-etnische en multiculturele huwelijk van een Afro-Amerikaanse vrouw en een Duits-Joodse man voor een complexe identiteitservaring bij hun kinderen: ‘gemengd-zijn’. Waar kan je je thuis voelen als je wortels hebt op verschillende plekken? Betekent ‘gemengd’ niet gewoon ‘dubbel’, of ‘tegenstrijdig’? En hoe bepalend zijn je roots voor je identiteit? Het zijn vragen die opborrelen in het œuvre van de Nederlands-Iraanse schrijfster Sholeh Rezazadeh en de Vilvoordse danser-choreograaf-auteur Ish Ait Hamou. Passa Porta brengt hen samen in een literaire ontmoeting, waarbij ze voorlezen uit hun werk en nagaan welke rol identiteit en afkomst erin spelen.

Sholeh Rezazadeh kwam in 2015 vanuit Iran naar Nederland. Zes jaar later debuteerde ze in de taal van haar nieuwe moederland met De hemel is altijd paars, een verhaal over een jonge Iraanse vrouw die nog maar net in Nederland woont. Voor dit boek ontving ze de Bronzen Uil Publieksprijs en de Debutantenprijs van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde. Haar tweede roman Ik ken een berg die op me wacht (2023) kreeg een speciale vermelding van de European Union Prize for Literature. In september 2024 verschijnt haar eerste dichtbundel Neem ruim zei de zee.

Ook de Vilvoordse danser en choreograaf Ish Ait Hamou maakte in 2014 een opgemerkt literair debuut met Hard hart. Daarna volgden onder meer de romans Cécile en Het moois dat we delen. In 2023 verscheen De theorie van de 1 of 2, een boek waarin hij onderzoekt hoe zijn afkomst hem heeft gedefinieerd, en waarin hij afrekent met demonen uit zijn verleden.

Data & tickets

17.10.2024
18:30

Plaats

Fioccozaal (Ateliers van de Munt)

Tarieven

Betaal wat je wil! De suggestieprijs voor dit event is €8. Kies gerust het tarief van €4 als dat beter binnen je huidige financiële situatie past. Kan je je een ticket van €12 veroorloven? Dan zorg jij er mee voor dat anderen minder kunnen betalen.

Duur

1:30

Inleiding

Gemodereerd door Yasmina El Messaoudi

Taal

In het Nederlands

Meer info

events@demunt.be

Raising Voices Festival

De kracht van muziek, diversiteit en heel veel ‘togetherness’: van 17 tot 22 oktober viert de Munt The Time of Our Singing met een weekend vol concerten, performances, lezingen, workshops, rondleidingen en events in hartje Brussel.

ONTDEK HET PROGRAMMA
Data & tickets

Data & Tickets