De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE
Evenement

Inside the Music
The Time of Our Singing

Inleiding

Een toegankelijke en toch diepgravende inleiding tot The Time of Our Singing, door componist Kris Defoort en dirigent Kwamé Ryan.

Barokmuzikant, jazzpianist, meesterimprovisator en componist: Kris Defoort is het allemaal. In 2021 bracht hij al zijn métier – het resultaat van een leven lang vrije exploratie en muzikale toewijding – samen in een magnum opus: The Time of Our Singing, gecreëerd door dirigent Kwamé Ryan. Tijdens deze ontmoeting geven de twee muzikale roergangers achter de opera je een uniek inzicht in de partituur en staan ze stil bij hun diepe persoonlijke connectie met dit verhaal over familie, identiteit en de verbindende kracht van muziek.

Hoe vertaal je een roman van 650 pagina’s, die een halve eeuw Amerikaanse geschiedenis bestrijkt, in een hedendaagse operapartituur? Op welke manier drukken de verschillende muziekstijlen, van rap-nummers tot bachiaanse fuga’s, de emoties en identiteit van de personages uit? En hoe smokkel je improvisatie binnen in een anders zo strikt georganiseerd symfonisch orkest? Je leert het allemaal tijdens deze fascinerende talk, die we afsluiten met een gezellige receptie.

Data & tickets

21.10.2024
18:30

Plaats

Fioccozaal (Ateliers van de Munt)

Tarieven

Betaal wat je wil! De suggestieprijs voor dit event is €8. Kies gerust het tarief van €4 als dat beter binnen je huidige financiële situatie past. Kan je je een ticket van €12 veroorloven? Dan zorg jij er mee voor dat anderen minder kunnen betalen.

Taal

In het Engels

Inleiding

Kris Defoort, Kwamé Ryan

Meer info

events@demunt.be

Data & tickets

Data & Tickets