OPGELET! Door een staking van de MIVB is het bus-, tram- en metroverkeer op maandag 16 september verstoord. We vragen u om hiermee rekening te houden als u het event Inside the Music bijwoont en om uw traject van en naar de Munt goed voor te bereiden. De vervoersmaatschappijen NMBS, De Lijn en TEC verwachten geen hinder.

Sluiten
De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

MM Soloist Leander Carlier is kandidaat in tv-zangwedstrijd ‘Aria’

Op zondag 1 september ging het derde seizoen van ‘Aria’ van start op de Nederlandse televisiezender NPO1. Opvallende kandidaat in deze talentenjacht voor jonge operazangers is MM Soloist Leander Carlier

In ‘Aria’ gaat een vakjury acht zondagen lang op zoek naar hét nieuwe operatalent van Nederland. In elke aflevering wordt nagegaan of de geselecteerde kandidaten alle facetten van het operavak beheersen. Bekende opera-aria’s passeren daarbij de revue, maar de kandidaten worden ook  uitgedaagd om over de genregrenzen heen te kijken. De winnaar van deze afvalrace krijgt een plekje in De Nationale Opera Studio, een felbegeerde opera-opleiding van De Nationale Opera in Amsterdam.

De 24-jarige bariton Leander Carlier dingt alvast naar een plaatsje. Hij rolde eerder toevallig in deze wedstrijd: “Mijn schoonouders grapten wel eens hoe zo’n televisieshow iets voor mij zou zijn. Al snel raakte ik echter overtuigd dat dit programma mijn carrière echt kon verrijken. Niet alleen omdat ik zo mijn visitekaartje kan afleveren bij de noorderburen, maar ook omwille van de grensverleggende ervaring voor mij als artiest. Je wordt tijdens de wedstrijd gevraagd om muziek die je nog niet beheerst in te studeren op één dag tijd, en tijdens je vertolking moet je plotseling rekening houden met camera’s die op je gericht zijn. Dat zijn fijne uitdagingen.”

Sinds 2020 maakt Leander deel uit van de MM Academy, het talentenprogramma van de Munt. In die hoedanigheid kreeg hij persoonlijke coachings en deed hij podiumervaring op als deel van het koor en in kleine solorollen (meest recent nog in De Neus en Henry VIII). “Of de MM Academy me geholpen heeft bij mijn deelname aan ‘Aria’ ? Ongetwijfeld!”, klinkt het bij de MM Soloist. “De podiumkansen die ik in de Munt heb gekregen waren sowieso al een pluspunt en stelden me net wat meer op het gemak tijdens mijn tv-performances. Bovendien heb ik het repertoire voor mijn auditie en de eerste twee afleveringen ingestudeerd met de hulp van coach Angélique Noldus.”

We wensen Leander alvast veel succes voor het vervolg van zijn parcours, elke zondag om 21.20 uur te volgen bij MAX op NPO1.