OPGELET! Door een staking van de MIVB is het bus-, tram- en metroverkeer op maandag 16 september verstoord. We vragen u om hiermee rekening te houden als u het event Inside the Music bijwoont en om uw traject van en naar de Munt goed voor te bereiden. De vervoersmaatschappijen NMBS, De Lijn en TEC verwachten geen hinder.

Sluiten
De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

‘Cassandra’ genomineerd voor International Opera Award

© Karl Forster

In september 2023 verzorgde de Munt de wereldpremière van Cassandra (Bernard Foccroulle), in een productie van Marie-Eve Signeyrole. Zowel de opera als de regisseur komen binnenkort in aanmerking voor een International Opera Award. Deze prestigieuze prijzen belonen het beste en meest vernieuwende wat het voorbije seizoen op de internationale podia te zien en te horen was.

De International Opera Awards, zowat de ‘Oscars’ van de operawereld, worden dit jaar op 2 oktober uitgereikt in de Bayerische Staatsoper van München. Het evenement wordt live uitgezonden op OperaVision.

De Munt is trots dat Bernard Foccroulles nieuwe opera Cassandra werd genomineerd in de categorie ‘Best World Premiere’. Marie-Eve Signeyrole, de regisseur van deze productie, maakt dan weer kans om als ‘Best Director’ gelauwerd te worden. We duimen ook voor Elsa Dreisig (‘Best Female Singer’), later dit seizoen in de Munt te gast voor het recital Dichterliebe, en feliciteren onze collega's van de Opéra Royal de Wallonie-Liège van harte met hun nominatie voor 'Best Opera Company'!

De Munt kon de voorbije jaren al de award voor ‘Best New Production’ in de wacht slepen met Het sprookje van Tsaar Saltan, die voor ‘Best World Premiere’ met The Time of our Singing en vorig jaar nog de prijs voor ‘Equal Opportunities & Impact’ met het sociaal programma ‘Een brug tussen twee werelden’. 

Bekijk de volledige nominatielijst hier.