De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

Rijd samen naar de Munt

Met de eenvoudige carpool-tool Slinger

Met andere operaliefhebbers carpoolen naar de Munt? Dat is duurzamer, gezelliger en goedkoper dan alleen! De Munt slaat als eerste Belgische cultuurhuis de handen in elkaar met Slinger, een eenvoudige tool waarmee je in een paar kliks een rit regelt met een andere toeschouwer in je buurt.

Kom je naar één van onze opera’s met de wagen en heb je nog een of meerdere plaatsjes over? Bied dan via de widget rechts op deze pagina een rit aan voor de dag van je voorstelling. Operaliefhebbers bij jou in de buurt die een ticket hebben voor dezelfde voorstelling kunnen je dan contacteren om de praktische details van de rit af te spreken en eventueel de brandstofkosten te delen. De Munt schenkt jullie aan alvast tot eind 2024 een gratis gevalideerd parkeerticket (t.w.v. €6) voor de Interparkings Schildknaap, Brucity of Grote Markt. Dat bekom je eenvoudig op vertoon van je Slinger-bevestigingsmailtje aan onze mobiliteitsdesk in de inkomhal van het theater.

Deze samenwerking met Slinger kadert binnen een reeks initiatieven waarmee de Munt nog harder wil inzetten op zachte mobiliteit. Vandaag is het transport van het Muntpubliek goed voor zo’n 10% van de koolstofuitstoot van de Munt, en een groot deel daarvan is afkomstig van de 30 à 35% toeschouwers die zich met de wagen tot in centrum Brussel begeven. Aan het eind van het seizoen 2024-25 berekenen we hoeveel CO₂ door middel van deze samenwerking is bespaard en maken we de balans op.

Voor vragen en info: info@slinger.to

Hoe werkt het?

Rit aanbieden

  1. Selecteer "Rit aanbieden" in de pop-up rechts op deze pagina.
  2. Kies de dag waarop je gaat rijden.
  3. Voer je reisdetails in, inclusief vertrekplaats en -tijd.
  4. Geef aan hoeveel lege stoelen je hebt.
  5. Geef je contactgegevens op en bevestig je rit via de e-mail die je krijgt.

Mensen die op zoek zijn naar een rit nemen automatisch via e-mail contact met je op om te vragen of ze mee kunnen rijden. Zodra je dit via e-mail bevestigt, kunnen jullie een ophaalplek afspreken en eventuele reiskosten bespreken.

Meerijden

  1. Klik op "Meerijden" in de pop-up rechts op deze pagina.
  2. Selecteer de dag van je voorstelling.
  3. Selecteer een vertrekplaats.
  4. Kies je stoel(en).
  5. Geef je contactgegevens op en laat een bericht achter voor de bestuurder.
  6. Bevestig je rit via de e-mail die je ontvangt.

De bestuurder ontvangt je verzoek en, als het wordt geaccepteerd, ontvang je de contactgegevens van de bestuurder en kun je verdere details afspreken met elkaar.